"Bag enhver Nihola cykel gemmer sig en historie om mennesker, hvis hverdag vi gør lettere".

 

I 1998 var maskiningeniør Niels Holme Larsen, heraf navnet nihola, til en cykeludstilling i København. Den efterfølgende dag konkluderede Politikens anmelder, at cyklen først ville blive en reel konkurrent til bilen, når den kunne transportere to børn og en del indkøbsposer på samme tid.

Efter at have læst anmeldelsen besluttede Niels sig for at bygge en ladcykel, der kunne rumme to børn, indkøbsposer og en kasse øl. Dét resulterede i de nu kendte nihola ladcykler.

I dag, 18 år efter, producerer, sælger og servicerer nihola egenudviklede trehjulede ladcykler til familier, REHAB- (handicap), institutions- og erhvervsbrug. nihola er endvidere den eneste produktionsvirksomhed i Danmark, der 5 år i træk har vundet Børsens gazellepris.

Målet og visionen med nihola var dengang at blive markedsleder og innovator på det danske marked for ladcykler. Med mere end 10.000 nihola ladcykler i København er dette mål blevet indfriet. Målet og visionen er nu at forblive konkurrencedygtige i Danmark og opnå større markedsandele i Europa og Nordamerika. Vi har i dag forhandlere i 35 europæiske lande, USA og Canada.

nihola startede i 2008 en produktion i Berlin, Tyskland (nihola GmbH) og indgik i 2009 et samarbejde med franske investorer om en fransk nihola ladcykel produktion baseret i Nantes (nihola.fr). Grundet to nye produktionsfaciliteter vest for København rykkede den tyske produktion tilbage til Danmark per 1. januar 2011. Dette betyder, at alle nihola ladcykler, med undtagelse til Frankrig og Spanien, bliver produceret i Danmark.

Produktgrupper


Family, 4.0, BIG, DOG, Low, Flex, Rehab, Posterbike og postcykler til Post Danmark. I juni 2013 blev den nyeste ladcykel introduceret - nihola 4.0.

De tre første ladcykel modeller har Family som udgangspunkt og er således varianter af denne. nihola Low er specielt udviklet til let og stabil solokørsel og leveres med lav indstigningshøjde, mens nihola Flex er en specialdesignet model til kørestolsbrugere. nihola Big er den største model og bruges hovedsageligt af institutioner, da den kan have op til 4 fastspændte børn. Posterbiken er specielt udviklet til reklameformål og erhvervsbrug og postcyklen er en videreudvikling af nihola Flex cyklen. nihola 4.0 cyklen er til den større børnefamilie eller til institutioner.