FAQ

Svar

Hvor bliver nihola cyklerne produceret?

Stel og delkomponenter bliver produceret i Danmark gennem dygtige underleverandører. Alle cyklerne bliver håndbygget og testet i vores værksted og butik på Ingerslevsgade 100 og på vores produktion vest for København.
Til toppen

Værksted og butikkens åbningstider i København?

Hverdage 9.30 - 17.30
Lørdage 10.00 - 13.00
Til toppen

Hvor meget kan en nihola laste?

Alle nihola cykler kan laste max. 100 kg + fører.
Til toppen

Hvorfra stammer navnet nihola - er det japansk?

Navnet er sammensat af Niels Holme Larsen. Niels er maskiningeniør, har udviklet nihola produkterne og er indehaver af firmaet nihola cykler.
Til toppen

Hvorfor oplyser I ikke de stjålne nihola cyklers stelnummer på jeres hjemmeside?

Hjemmesiden opdateres ikke weekend og helligdage. Hermed undgår en brugtkøber at købe en nihola i weekenden, der er stjålet dagen før. Kontakt derfor politiet, hvis du skal bruge oplysninger vedr. et stelnummer. Politiets systemer opdateres døgnet rundt alle årets dage.
Til toppen

Hvad med service når jeg bor i Jylland/på Fyn?

De fleste cykelhandlere har mulighed for at servicere en nihola. Da styresystemet er service frit og den bagerste del af en nihola er opbygget som "en normal cykel" er en nihola meget lidt servicekrævende. Før du bestiller kan du evt. spørge din lokale cykelhandler om han har mulighed for at servicere en nihola.
Til toppen

Er der noget jeg skal tage hensyn til når jeg vælger farver?

En rød kaleche falmer hurtigere end andre kaleche farver (afhængigt af solskinstimer). Kassefarverne falmer ikke. Gul og rød er de mest trafiksikre.
Vælger du sort, skal du ikke være bange for, at der bliver for varmt i transportkassen.
Til toppen

Kan jeg betale i flere rater eller har i en anden finansieringsordning?

Ja. Det er fra den 1. november 2014 muligt at oprette et 10 måneders rente og gebyrfrit lån ved køb af en ny cykel. Kontakt os for flere informationer om dette.
Til toppen

Betaler jeg depositum når jeg bestiller en cykel?

Nej.
Til toppen

Hvorfor fremgår priserne ikke af jeres hjemmeside?

Vi har en produktgruppe til børnetransport og en produktgruppe til handicappede. Der er prisforskel på de to grupper og priserne opgives inkl. moms til børnetransport og ex. moms for Rehab-produkterne. Vi har før haft alle priser opgivet på vores hjemmeside, men der var stor forvirring omkring dette. Skriv en mail om hvilken produktgruppe, du er interesseret i og du vil modtage en aktuel prisliste hurtigst muligt.
Til toppen

Hvor længe har nihola cykler eksisteret?Hvor længe har nihola cykler eksisteret?

Siden 1998.
Til toppen

Hvorfor vælge en nihola ladcykel?

Fordi det er den letteste trehjulede transportcykel på det danske marked, bygget af kvalitetskomponenter. Samtidig har den, efter vores opfattelse, også det mest stabile styreprincip. Som det kendes fra bilen, drejer forhjulene uafhængigt af chassiet. Sidst men ikke mindst yder en nihola, pga. transportkassens konstruktion med dobbelt lukket rørramme, høj sikkerhed i tilfælde af påkørsel.
Til toppen

Hvor mange børn kan der være i en nihola?

Vi har modeller, der laster fra to til fire børn.
Til toppen

Er der i nihola Family både plads til en lift og et stort barn?

Ja, nihola cyklen har en ladbund, der ligger under center af forhjulsene (patenteret). Hermed er der plads til en lift eller voksipose under bænken, der aftages uden brug af værktøj.
Til toppen

Hvor solid er nihola cyklen?

Vi bestræber os på at benytte kvalitetsmaterialer. Det gælder både valg af komponenter og stelmaterialer. Alle blanke beslag er udført i rustfrit stål. Styretøjet er 100 % servicefrit og er konstrueret så stærkt, at det ikke kan komme ud af justering.
Til toppen

Hvor bred er en nihola ladcykel?

Alle vores modeller er 89 cm brede. Det er minimumsbredden for hvad vi mener er forsvarligt i forhold til stabiliteten. De fleste cykelstier er ca. 2 meter brede, så der er god plads for de tohjulede til at overhale på cykelstien.
Hvis nihola cyklen er for bred til at passere gennem en portåbning, kan man dreje forhjulene og føre cyklen skråt igennem porten. Hermed er det muligt at passere porte på 84 cm.
Til toppen

Har nihola noget fællesskab med Christiania Cykler?

Nej. Udover de tre hjul er der ingen fællestræk. nihola Cykler drives fra Ingerslevsgade 100 i København V. Christiania Cykler har de sidste mange år produceret deres produkter på Bornholm.
Til toppen

Kan en nihola cykel med fordel benyttes til handicappede?

Ja. Vi har udviklet en Rehab linje med stort set alle de produkter brugerne har forespurgt på siden vi startede i 1999. REHAB linjen omfatter bla. nihola Rehab med åben front og special indbyggede sæder, nihola Low med lav indstigningshøjde og nihola Flex til transport af kørestole med bruger. Cyklerne fås derudover med en masse forskellige tilpasninger såsom specialpedaler, elmotorer, spejl osv.
Til toppen

Min nihola ladcykel skal til service, behøver jeg bestille tid?

Nej, du indlevere cyklen en hverdag eller lørdag og har den normalt tilbage efter én til to hverdage.

Holder I udsalg og sælger I brugte demo-modeller?

Nej. Vi holder ikke udsalg og vores demo modeller bruges til demonstration.
Til toppen

Falmer kalechernes farve?

Ja, alt afhængigt af solskinstimer og om cyklen er parkeret indendørs. Vi har været rundt om mange stofproducenter de sidste 15 år med dette spørgsmål. Det er ikke muligt at få stof, der ikke falmer med tiden.  Den røde kaleche falmer hurtigst – dette ses for eksempel også på parasoller.
En kaleche med tryk eller mønster (f.eks. skulls) er trykt og vil derfor også have tendens til at falme hurtigere end en ensfarvet kaleche, da mønsteret er trykt og ikke indfarvet. Vi er opmærksomme på dette og bestræber os løbende på at købe det bedste stof på markedet. 
Til toppen

Falmer kassefarverne?

Kassefarverne falmer ikke. Gul og rød er de mest trafiksikre.
Vælger du sort, skal du ikke være bange for, at der bliver for varmt i transportkassen.
Til toppen

Kan vinduerne i kalecherne revne - hvis ja hvorfor?

Gennemsigtigt plastik som man kender fra sejl er ikke egnet til at folde. Ved mange fold og bevægelser det samme sted vil ruden blive hvid og svækket i folden. Ved vintertid når det er frost vil plasten have tendens til at blive hård og er derfor ekstra udsat. Vi har gjort vores bedste i dialog med vores leverandører på at finde den bedste rudetype og arbejder løbende på det.

Ved vintertid skal man også være opmærksom på istapper, der falder ned fra tage og tagrender. Mange cykler i byerne er parkeret tæt på husvægge og en istap fra 10 meters højde er hård kost for en rude.
Til toppen

Valg og service af gear – Shimano Nexus 8

Efter amerikanske investorer overtog SRAM og mange års røde regnskabstal har man valgt at stoppe produktionen af 7 gear friløb (vi kan dog stadig levere vores cykler med 5 gears SRAM fodbremse). Vores erfaring har gennem årerne været, at SRAM 7 ikke er lige så elegant som Shimano, men mindre servicekrævende. Shimano sidder i dag på verdensmarkedet for indvendige gearnav. Det er meget vigtigt, at man følger serviceanvisningerne fra Shimano (1. service og årligt service). Denne information får du af din forhandler ved et evt. køb. De første produktioner af Shimano 8 gear var kendt for svingende kvalitet - de nye, som vi bruger, har samme standard som det gamle velkendte 7 gears nav. Husk at følge serviceanvisningerne fra Shimano og din forhandler. 
Til toppen

Stabiliteten er ensbetydende med sikkerhed i forhold til transport af både fører og børn.